Ja. De producten van HP worden zo ontworpen dat ze lang meegaan en dat grondstoffen efficiënt worden gebruikt. Wanneer onze producten uiteindelijk het einde van hun levensduur bereiken, kunnen producten en materialen opnieuw worden toegepast dankzij onze programma's voor reparatie, hergebruik en recycling. Hierdoor behouden ze zo lang mogelijk hun hoogste waarde. Die circulaire stroming voorkomt afval en biedt materialen en producten een nieuw leven. Deze inspanningen ondersteunen onze transformatie naar een meer materiaalefficiënt circulair model.

HP biedt terugnameprogramma's in 76 landen en gebieden over de hele wereld1 via een mondiaal netwerk van leveranciers voor hergebruik en recycling.

De gespecialiseerde leveranciers voor hergebruik en recycling die wij inzetten, moeten verplicht milieuverantwoorde verwerkingstechnieken hanteren en de relevante regelgeving volledig naleven. Leveranciers in landen waar producten door EPEAT worden geregistreerd, moeten een certificering van derden (R2, e-Stewards of WEEELABEX) hebben. In andere landen geeft HP de voorkeur aan verkopers met deze certificeringen, waarvoor vergelijkbare eisen worden gesteld als in de recyclingnormen van HP.

In 2019 hebben we 528.300 ton hardware en benodigdheden gerecycled in het kader van onze verbintenis om tegen 2025 1,2 miljoen ton te recyclen.

Ga voor meer informatie over en deelname aan het Planet Partners-programma naar http://www.hp.com/recycle.

1 Dit is het aantal landen of gebieden waar recycling van HP-hardware en/of recycling van HP-inktcartridges en/of recycling van HP-tonercartridges aanbiedt.