Ja. Alla HP-datorer och -skärmar levereras med inställningar för energibesparing aktiverade.

Energisparfunktioner kan spara energi genom att automatiskt ställa datorn eller bildskärmen i ett standby-läge med låg effekt efter en förutbestämd period av inaktivitet.

Många kunder inaktiverar dessa funktioner eftersom de missförstår deras effekt. Som ett resultat använder de mer energi än nödvändigt. HP stödjer ansträngningar för att utbilda kunder om energisparfunktioner genom branschorganisationer.